Ziyaret Saatleri, Ziyaretçilerin ve Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
09 Ocak 2024

Kliniklerde Ziyaret:

*Hastanemizde kliniklerde tedavi gören hastalarımızın ziyaretleri her gün 13:00 - 14:00 ve 19:30 - 20:30 saatleri arasında kısa süre ile (tercihen en fazla 15 dakika) yapılır. Saat 20.30’dan sonra servis hemşiresinin bilgisi dahilinde, gece idari amirinin ve servis doktorunun izniyle ancak istisnai olarak ziyaretçialınabilir.
zel bakım üniteleri için ziyaret zamanı (acil servis) her bir hastanın özel durumuna  göre belirlenir. Doktorun uygun gördüğü zaman ve süre içerisinde ziyaretler uygun koşullar altındayapılabilir.

* Hasta ziyaretlerine 10 yaşından küçükçocuklargetirilmemeli.
Hastaya dışarıdan yiyecekgetirilmemeli.

*  Ziyarete gelirken hediye olarak canlı çiçekgetirilmemeli.

*  Hastanede sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanılmasıyasaktır.
         *
Ziyaret sırasında diğer hastaları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşulmamalı, hasta yataklarına oturulmamalı, hasta mahremiyetine saygı gösterilmeli ve koridorlarda gürültüyapılmamalı.
        *
 Ziyaret süresince çalışan personelin uyarılarına uyulmalı, ziyaret saati sonunda görevlilerin uyarılarını beklemeden hasta odaları terkedilmeli.
         *
Doktorun izin vermediği özel durumlarda (bulaşıcı hastalığı olan hastalar, bağışıklık sistemi bozuk olan hastalar) hasta ziyareti için ısraredilmemeli.
          *Hasta yataklarına oturulmamalı, ziyaret öncesi ve sonrası elleryıkanmalı.

Hasta Refakatçi Kuralları:

*Yatan     hastalarımızın     refakatçileri    servis    hemşireleri    ve    sorumlu    hemşire    tarafından    sisteme kaydedilmelidir.

* Refakatçiler hemşire tarafından kendilerine verilen yakakartınıtakmalıdır.    Hasta odasının düzenli olmasına dikkatetmelidir.

*Hastane kurallarına riayetetmelidir.

* Hastanın yanından ayrılacağı durumda ve refakatçi değişimlerinde hemşireyehabervermelidir.    Hastane dışına çıkacak olan refakatçiler kartlarını serviste bulunan hemşireye teslimetmelidir.